Ik heb dit werkje gemaakt bij het verhaal van Paulus uit Kolossenzen 1 vanaf vers 9. Dit werkje hoort dus bij Danken en bidden, niet even, maar altijd. Iedere zucht die uit onze mond komt zou voor God moeten zijn. Ik heb dit express met een klok gemaakt waarvan de cijfers geen romeinse cijfers zijn, maar gewone cijfers, horend bij de tijd van nu. Paulus bad totGod en vertelde ons hoe het moet en wij bidden nu tot God in deze tijd, op dit moment. Dat was even mijn denkwijze. Paulus gaf ons een voorzet, hij maakte duidelijk hoe belangrijk het is om te bidden. De kinderen kunnen die klok natuurlijk op 6 uur zetten, maar boven de knutsel staat ook Dank God altijd! Dank Hem in de morgen, de middag, de avond, dankHem de hele dag, de hele klok rond. En waarvoor kun je Hem danken? Is er echt iets om voor te danken, laat de kinderen daar maar eens over nadenken en vertel ze waar jezelf dankbaar voor bent, dan zullen er al snel vanuit hun zelf antwoorden komen, dankbare momenten misschien en ze zullen even stilgezet worden bij de grootheid van God, want het is toch eigenlijk heel bijzonder wanneer je om je heenkijkt en ziet hoe mooi een bloem in elkaar zit, hoe een hondje kijkt, hoe een poes spint enz, dan is het toch wonderbaarlijk dat wij hier deel vanuit mogen maken en kinderen van God mogen zijn en Hem boven alles mogen danken?Dit knutselwerkje is een soort paspartout geworden. Het deel boven de biddende man (Paulus) moet uitgeknipt worden. 
Het kader wordt dus ingekleurd, ik heb hier geen lijnen ingezet en dus niet aangegeven hoe kinderen het moeten invullen, maar wil ze daarin graag de vrijheid geven, want ze vinden het ook erg leuk om met glitters te werken en zelf vormen te bedenken. 
Dus kleur alles in.
Knip vervolgens het deel in het midden met de twee wijzertjes erop, uit. 
Ik heb om papier te besparen de wijzers in het uit te knippen vlak gezet, dat scheelt. Maar ik heb ook voor de zekerheid een serie wijzers op een apart blad meegeleverd voor de mensen die de wijzers op karton willen printen of kopiëren.
Je kunt dus kiezen of je de wijzers in het voorblad gebruikt of dat je de losse wijzers gebruikt. Dit is afhankelijk of je ze gewoon vastlijmt of met splitpennetjes vastzet. Voor het gebruik van een splitpen is het verstandiger om de wijzers op iets steviger papier te printen. Ik heb zelf het voorblad op gewoon printerpapier geprint en de achterste blad op gekleurd karton van 120 gram van de Action. 
Plak het kader (voorblad met Paulus) over het achterblad heen en maak vervolgens de wijzers vast met het splitpennetje (of lijm ze).

DOWNLOAD WERKBLAD