Klik hier voor het verhaal Josje heeft goed en slecht nieuws

Ook deze knutsel had ik weer gemaakt bij het onderwerp voeten en ook weer met als doel om de nadruk te leggen op het lopen, uitgaan om het goede nieuws te brengen. Niet zomaar goed nieuws, maar belangrijk nieuws, nieuws wat alles zou kunnen bepalen voor je leven. Ook deze kan natuurlijk bij die bijbeltekst uit Jesaja 52:7 gebruikt worden waarin geschreven staat: Hoe liefelijk zijn op de bergen de voeten van de vreugdebode, die vrede aankondigt, die goede boodschap brengt, die heil verkondigt, die tot Sion spreekt: Uw God is Koning. De vreugdebode had erg goed nieuws, vreugdevol nieuws en het was niet zomaar een boodschap maar een boodschap van liefde en een boodschap die ook in liefde en vol liefde gebracht mocht worden. Wij mogen ook een boodschap van vrede brengen en dan moeten we niet doen met dwang of boos of ze met de bijbel om de oren slaan maar gewoon vertellen van het goede nieuws en de vreugde van de Vader mogen we uitstralen. Het is niet gemakkelijk om nu nog een boodschap door te geven, om vrijmoedig te zijn, maar vrijmoedigheid en moed heb je wel nodig om te gaan. Denk aan Jona die eerst niet wilde, die ervoor wegliep en zijn voeten niet de kant op liet gaan die God hem wees, hij liep een eigen route, maar God pakte hem bij de kladden en stuurde hem alsnog naar Ninevé. Wij moeten de weg gaan die de Here God ons wijst, onze vrienden moeten weten dat er een vreugdevolle boodschap is een liefdesbrief van God. Jezus is geboren en brengt het licht in de donkere wereld, Hij is zelfs het Licht. Ik heb deze knutsel voorzien van een hart welke de liefde uitdrukt van lieflijk nieuws of een boodschap van liefde en voeten erop die de goede weg bewandelen, de weg van liefde en genade en benen met broekspijpen welke sterren bevatten. De sterren staan voor het licht van de ster van Bethlehem, voor de hemel en de schittering. Ik vond het vooral leuk lijken, geen standaard net pak, geen nette degelijke broek, maar gewoon leuk, alsof je in je pyjama opstaat en gelijk in de ochtend op weg gaat om het nieuws te brengen, het nieuws van de Here God, de vrede van het kind dat geboren werd in een kribbe en aan het kruis stierf voor ons, de boodschap die de Here Jezus geplant heeft of gezaaid heeft in ons hart. Het is immers goed nieuws als voedsel voor ons hart. Ik heb zelf niks in de broekspijpen gedaan, maar daar kunnen tekstjes in gezet worden, of zaad in gedaan om te zaaien, we hadden er zelfs plastic zakjes in kunnen doen met aarde of watten en dan tuinkers erin kunnen zaaien, het had gekund, maar ik heb het even zo gehouden, er hoeft niet iets in. We hebben het hart versierd met glitters.

Werkbeschrijving:

Ik heb dit werkje voornamelijk gemaakt met 80 grams papier, maar het rode hart met karton, dit is vermoed ik 160 grams printerpapier in de kleur rood geweest. 120 grams kan natuurlijk ook wel, ligt er wel even aan of je nog zware dingen in de broekspijpen gaat doen.

Op blad 1 van de pdf staan de voeten en de bijbel met goed nieuws
Op blad 2 het hart welke ik op rood printerpapier/printerkarton heb geprint
Op blad 3 staan de broekspijpen

-Print de bladen uit en kleur de gewenste onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-Plak de voeten op de hartvorm met dubbele plak zodat het een beetje diepte krijgt of lijm het er gewoon op maar laat de tenen los en buig die iets omhoog
-Neem twee closetrolletjes (wc rolletjes) lijm de broekspijpen er omheen
-Vouw de plakstrookjes onder de broekspijpen om (naar de onderkant van de wc rolletjes)
-Niet de rolletjes met een nietmachine aan elkaar vast (ik heb de plaklijnen die zichtbaar waren tegen elkaar aan gedrukt en toen geniet)
-Doe lijm op de lijmvlakjes onderaan de benen en lijm het geheel nu op de voeten (bij de hakken)
-Neem een saté prikker en lijm de bijbel eraan vast (bijbel dubbelvouwen met tekst naar binnen, stokje erachter plakken of in het midden ervan)
-Maak het stokje op de goede lengte zodat die precies achter die wc rolletjes gelijmd kan worden en de bijbel er nog net bovenuit komt, zie foto.
(Ik deed lijm op het stokje, en lijmde het stokje in de achternaad tussen de beide rolletjes in en de bijbel plakte ik er met de vouwnaad tegenaan)

DOWNLOAD WERKBLAD