Dit knutselwerkje hoort bij het verhaal van Dorcas. Dorcas een vrouw die veel voor anderen betekent, ze heeft veel vrouwen ook geholpen aan kleren en ze gaf geld aan de armen, ze stond goed bekend. Maar op een dag wordt ze ziek en ze sterft. Iedereen is verdrietig en Petrus een vriend van de Here Jezus wordt geroepen. Hij hoort van de vrouwen hoe goedDorcas was en hij gaat voor Dorcas bidden. Tabitha sta op sprak Petrus en gelijk stond ze op en was weer levend. Het was een groot wonder, een wonder van God.  Klik hier voor het bijbelverhaal over Dorcas!


 


Werkbeschrijving:
Dit werkje bestaat uit een basisblad en een blad met onderdelen (ze staan er meedere keren op om papier te besparen). Kleur alles mooi in en knip vervolgens de onderdelen op blad twee uit. Knip de middenlijn van de kast open en tevens de stippellijnen onder en boven de deuren. Nu kunnen de deuren opengevouwen worden en kijk je in de kast. Knip de jurkjes uit en vouw de bovenste strookjes van de kapstokhanger om een prikstokje heen, plak het aan de achterkant vervolgens met een plakbandje vast. Doe dit bij beide jurkjes. Nu kan het prikstokje met de kleertjes achter de kast vastgeplakt worden. Ik heb zelf gewoon plakband links en rechts over het prikstokje geplakt en zo komen de kleren achter de openstaande deuren te hangen. Nu kun je er nog voor kiezen om een achterwandje van blad drie ook in te kleuren en er achter te plakken. Wel moet je dan uitkijken dat de kleding niet aan de achterwand vast blijft plakken (alhoewel dat geen ramp zal zijn).
Er is nu nog een mandje over. Dit mandje vouw je op de vouwlijnen, lijm de lijmstroken over elkaar heen en lijm vervolgens de mand op de plaats die kinderen zelf kiezen. Daarna kunnen er stofjes in de mand worden gestopt of bolletjes wol of draad. Ik heb dus op blad 3 een achterwandje voor de kast meegeleverd, dit is geen directe noodzaak en hoeft niet echt.

DOWNLOAD WERKBLAD