Deze knutsel hoort bij het verhaal van Dorcas (Handelingen 9-32:43).
Dorcas staat bekend als iemand die goed is voor anderen, ze gebruikt haar handen om anderen te helpen. Het thema dat ik uit moest werken voor de zondagschool had dus ook betrekking op handen. Met je handen kun je zoveel dingen doen, zegenen, bidden, werken, troosten, steunen enz. Dorcas gebruikte haar handen voor de Heer, ze gebruikte ze om het goede te doen, door om te zien naar de armen en door kleding te maken en mensen bij te staan.  Klik hier voor het bijbelverhaal over Dorcas!


 


Werkbeschrijving:
Dit knutselwerkje bestaat uit een basisplaat op blad 1 en onderdelen op blad 2, op blad 3 heb ik voor de afwisseling nog wat dingen meegeleverd voor de mensen die het iets anders aan willen pakken dan ik heb gedaan. De onderdelen op blad 3 kunnen bijvoorbeeld op gekleurd karton worden geprint of als malletjes worden gebruikt om kleren uit foam te knippen of uit stof.

Het is de bedoeling om alles mooi in te kleuren. Vervolgens knip je de onderdelen op blad 2 uit en plakt het jurkje op de paspop links. (het mooiste is om er wat diepte aan te geven door er dubbele plak tussen te plakken of 3d foam bijvoorbeeld. Ik heb de jurk bij de schouders wel gewoon op het papier gelijmd maar onderaan een stukje foam ertussen geplakt zodat het lijkt alsof de jurk afstand heeft van de pop. De andere paspop moet rechts over de blanco pop geplakt worden, deze heb ik ook op afstand gezet met foam (normaal gesproken gebruik ik dubbele plak dat is vrij goedkoop bij bepaalde winkels en gemakkelijk). Nu kan het armpje aan het lichaam van Dorcas (helemaal rechts gelijmd worden). Er is ook de optie om het armpje met een splitpennetje te doen, maar dat heb ik niet gedaan.
De malletjes had ik wel op de zondagschool gebruikt, wij hebben de kleren uit foam geknipt en deze vervolgens weer over de paspop heen geplakt. De kinderen vonden dat wel leuk om te doen, ik liet ze overigens zelf kiezen. Glitters op de jurken vinden ze ook altijd wel leuk, maar dit hoeft niet.

DOWNLOAD WERKBLAD