Dit vind ik nog steeds een leuk werkje. Maar op zich ook vrij eenvoudig. Vooral door het onderwerp blijf ik het mooi vinden om aan kinderen over te brengen. Dit werkje is gebaseerd op de Bijbeltekst Johannes 15:4. Blijf in Mij dan blijf Ik in jullie.

Ik was met een tekst bezig over een kangoeroe en ging toch voor de zekerheid even kijken hoe dat nu exact zat en kwam tot de ontdekking dat het kleine kangoeroejong eerst in de buidel van de moeder blijft en zelfs niet omhoog komt om even te kijken. Het wordt gevoed en verzorgd. Naarmate het groter wordt kijkt het naar buiten, de wijde wereld in om te zien wat er zoal te halen valt. Het eet van de blaadjes en van het gras, maar toch blijft het veilig in de buidel van de moeder. Wanneer de kleine kangoeroe durft uit te gaan, blijft het nog steeds dichtbij de moeder, zodra er gevaar dreigt vlucht het weer terug in de buidel, totdat het moment komt dat het er niet meer in past en dan nog komt het naar de moeder toe om bij haar te drinken. Ik denk dat je dit ook heel mooi terug kunt voeren naar kinderen van God. Veilig geborgen bij Hem. En we mogen bij Hem blijven, dicht bij Hem. Alles tot ons nemen, het voedsel wat Hij ons geeft, Zijn woord, Zijn liefde. En als wij dan toch zover gegroeid zijn en ons sterk genoeg voelen om zelf op pad te gaan, dan nog mogen we weten dat Hij bij ons is. Hij is voor ons, naast ons, boven en onder ons, Hij is altijd om ons heen. Als er gevaar dreigt mogen we Hem roepen, Hij is heel dichtbij. Wees maar niet bang.


De kangoeroe kan uitgeknipt worden, de kleine kangoeroe ook. In de buidel van de moeder maken we een gleufje, precies over de getekende lijn. De kleine kangoeroe kan er nu met het koppie doorgeschoven worden omhoog. Natuurlijk krijgt de moeder een vlag in haar poot, met daarop de tekst. Daarna kunnen kinderen zelf bepalen of ze de kangoeroe nog weer op een gekleurd karton willen plakken.

DOWNLOAD WERKBLAD


Zie ook de kleurplaat