Ik wilde een knutsel bij de tekst van Psalm 23. De Heer is mijn Herder. Ik vind dit een hele mooie tekst en tegelijk wanneer je de tekst leest zet het je voor vragen. Ontbreekt ons echt niets? Dingen om over na te denken en juist door erover te denken kom je tot de conclusie dat de dingen die wijzelf denken nodig te hebben heel anders kunnen zijn dan dat wat de Here God voor ons voor ogen heeft. Het is een eenvoudige knutsel maar ik hoop toch bruikbaar.

Ik krijg soms zelf een onderwerp aangeleverd en moet van daaruit iets doen en De Goede Herder heb ik al vaker gedaan en dat wil ik dan toch net even weer anders doen, dus even een nieuwe knutsel, even anders dan wat ik al maakte. Ik bedacht me dat Psalm 23 ook over die Herder gaat die ons door moeilijke dagen heen helpt en ik ging de psalm bekijken en even uitschrijven in kinderlijke taal. Althans dat heb ik geprobeerd. 
Het is een mooie tekst maar tegelijkertijd kun je er ook heel erg over nadenken, hoe gaat het met jou? Of hoe gaat het met mijzelf? Ontbreekt niets?

En juist nu in deze tijd waar wij wonen hebben veel kinderen alles wat ze nodig hebben en toch zijn we ontevreden, toch willen we vaak toch een nieuwere telefoon of een mooiere net iets uitgebreidere tablet en zo zijn er veel dingen, dat kan ook iets heel kleins zijn, maar er is vaak wel iets wat we nog wensen, wat in onze eigen ogen beter kan. 

Maar toen ik verder dacht kwam ik bij de wereld uit, niet iedereen heeft alles, zou je alles hebben en zou niets je ontbreken en als je in een arm land zou wonen? Ontbreekt je dan echt niks? Of juist alles? 

Het mooie is als je de Heer als Herder hebt dan heb je eigenlijk toch alles wat je nodig hebt. Je hebt een geweldig vooruitzicht. Hij troost je, helpt je, ook al anderen je bang maken, uiteindelijk ben je met die Herder het beste af. En of je dan in een land woont als Nederland of in het verste en kleinste en armste land wat je je maar bedenken kunt, pas als je de Here Jezus NIET hebt ontbreekt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Nou ik kan er zelf nog uren over denken en me dan weer afvragen waarom het zo verdeeld is en hoe wij kunnen denken dat iemand niets ontbreekt enz... maar die Psalm is hoe vaker je het leest steeds mooier en de tekst gaat steeds dieper, want waar ik ook ben en wat ik ook doe, Hij is bij mij en is nabij.

Ik hoop dat de knutsel toch bruikbaar is ook voor anderen. Ik heb de Psalm in dichtvorm neergezet op de grote steen waarop het schaap relaxed ligt en alles.

Werkbeschrijving: 

In het bestandje staan twee bladen. Blad 1 de basisplaat en blad 2 de onderdelen. Knip ook het stukje tussen de pootjes van het schaap weg.
-Print de bladen uit, kleur alles in en knip de onderdelen van blad 2 uit.
-Doe twee stroken dubbele plak achter de steen en plak het voor de basisplaat langs
-Schuif het schaaf nu boven de steen, iets erachterlangs en lijm het daar deels vast
-Doe een stukje dubbele plak achter het hoofdje en plak die er nu ook voorlangs dit geeft een beetje diepte
-Je kunt nog kiezen om met watten het schaapje te bekleden maar dit hoeft niet.

DOWNLOAD WERKBLAD